ראשי » מידע מעניין אך לא חשוב » דירוג הפילפלים העולמי
peppers-at-market

דירוג הפילפלים העולמי

מדידת חריפותם של הפלפלים מבוססת על סולם סקוביל (Scoville), שבנוי על העיקרון הבא: כמה טיפות מים דרושות על מנת לדלל טיפת חריף אחת כך שלא תורגש. המדידה הזו היא כמובן לא ממש מדוייקת שכן הטעם האנושי הוא סובייקטיבי. גם תהליך המדידה אינו ידידותי במיוחד, שכן חמשת המודדים יכולים במפגש טעימות יחיד לבדוק רק סוג אחד של פילפל.  מה שמודדים זו החריפות, כך שפילפל ירוק רגיל, שאינו חריף, יקבל דירוג של 0 סקוביל.

אז בואו נצלול אל נבכי החריפות של הפילפלים הרבים ונראה מה בדיוק יש לנו על הצלחת, לא לפני שנצפה בעיון בקליפ הבא, הסברים בהמשך.
(בנוסף, כל השמות הם קישורים לסרטונים של אנשים שהפכו להיות שפני ניסיונות של עצמם. זה מהקל אל הכבד 🙂  )

פילפל ירוק = 0

פימנטו פפרוצ'יני = 1-500

פובלאנו רוקוטילו (אנהיים) = 500-2,500

חלפיניו = 2,500 – 8,000

צ'יפוטלה = 10,000 – 23,000

קייאן = 30,000 – 50,000

מלגואטה (תאילנדי) = 50,000 – 100,000

הבאנרו = 100,000 – 350,000

סאבינה אדומה = 350,000 – 580,000

נאגה ג'ולוקייה = 850,000 – 1,050,000

דורסט נאגה (הודו, בשימוש בתוך החריפים שבקארי) = 1,032,310

צ'ילי אינפיניטי = 1,067,286

נאגה וייפר = 1,382,118

טרינידד מורוגה סקורפיון = 2,009,231 (שיא עולמי)

 

החומר בו משתמשים בספריי פילפל הוא בין 1,500,000 ל-2,000,000

scoville-heat-scale

3 תגובות

  1. ליאור ניסים

    רציתי להזמין את זה. עדינה לא מרשה לי. היא טוענת שאני עלול לאכול אותו. אני טוען שזה כל הרעיון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *